Miért válasszuk ezt a technológiát? Avagy a szárazjeges tisztítás előnyei:

Gyors és gazdaságos:
A gépeket nem vagy csak részben kell szétszerelni a tisztításhoz, mivel általában e nélkül is végrehajtható a művelet. Ez minimumra csökkenti az állásidőt és ezzel a tisztítás költségeit.

Nincs koptató hatás:
A szárazjég sűrűsége relatív kicsi. A szórás során gáz halmazállapotúvá válik, amint eléri a tisztítandó felszínt. Ellentétben a hagyományos homokszórással nem koptatja el a felületet. A szárazjeges tisztítás esetén a szóró nyomás 1-16 bar között változtatható, így a folyamat a tisztítandó felület speciális, egyedi igényeihez illeszthető.

Környezetbarát:
A szárazjéggel kitűnően helyettesíthetőek a korróziót okozó és agresszív oldószerek – mindez a környezetet szennyező káros kibocsátás nélkül. Mivel ez a tisztítási folyamat nem használ vizet, a drága szennyvízkezelő intézkedések feleslegessé vállnak. A ragadós, nyúlékony szennyeződés gyorsan és könnyen eltávolítható, visszamaradt vegyszer nélkül, ezáltal kiküszöbölhetjük a további takarítást és az elszállítás költségét.

Száraz:
A szárazjeges technológia a tisztítás száraz formája. Mivel a tisztító „vegyszer” elpárolog, nem keveredik az eltávolított szennyeződéssel. Nem szabadul fel víz a folyamat alatt, így számtalan problémát elkerülhetünk, olyan berendezések tisztítása során, melyek víz érzékeny termékekkel vannak kapcsolatban (pl. elektromos berendezések).